Lulebo

Lulebosommar!

Lulebosommar - smaka på det! Visst låter det som glass, sockervadd, härliga sommardagar och roliga aktiviteter. Det är här vår sommarvärd som jobbar juni-augusti 2017 kommer in. Sommarvärden fungerar som spindeln i nätet mellan Lulebo, föreningar, kulturen och organisationer som skapar aktiviteter under sommarmånderna. Tillsammans åstadkommer vi trivsel och samvaro. På den här sidan bygger vi löpande på med fler aktivieter/programpunkter - följ oss här, på Facebook och via Luleboappen.


Lulebosommar är avslutat för i år

Under tiden för Lulebosommar (juni-augusti 2017) har Lulebo och vår sommarvärd medverkat i ett tjugotal arrangemang. Det har varit väldigt uppskattat av såväl arrangörer som gäster, publik, och intressenter. Vi tackar alla för grymt fina samarbeten och givetvis alla besökare som bjudit på trevliga samtal och intressanta möten!


GENOMFÖRDA AKTIVITETER
 
Upplev Hertsön med nya sinnen!

Datum/tid: 14 juni klockan 18:00
Mötesplats: Järvstigen 14 (Lulebos kvarterslokal)

Lulebo medverkar onsdag den 14 juni under Hertsöverkstans vandringteater - kom du också!

Hertsöverkstan arrangerar en vandringsteater på bostadsområdet Hertsön. Det bjuds på spännande vandring med berättelser, konst, musik och överraskningar på oväntade platser. Efter vandringsteatern visas en utställning i kvarterskalen, Hertsöverkstan bjuder på fika och korvgrillning!

Läs mer om arrangemanget på NSD:s hemsida, eller här!


Lulebo och Luleå Pride 2017

Datum/tid: 16-18 juni
Plats: Luleå city, Stadsparken

Besök Lulebos ungdomstält under Luleå Pride!
Under Pride-festivalen är vi på plats i Stadsparken - i hjärtat av Luleå. Förutom ett mångfacetterat prideprogram finns Lulebo på plats, vi bjuder på lite smått och gott samt anordnar en del tävlingar. Det blir god stämning med musik och uppträden som du inte vill missa - vi ses där - läs mer här!

Vinnarna i Lulebos tävling under Luleå Pride 2017

De tre som svarat rätt i vår tävling "gissa längden på snöret" har kontaktats, totalt medverkade 189 tävlande.

Längden på snöret var 22 meter.

Tack alla tävlande och besökare!


Campus de Fútbol

Datum/tid: 26-28 juni klockan 09:00-15:00
Plats: Björsbyfältet

Under tre dagar arrangeras Campus de fútbol på Björsbyfältet av Lira BK! Specialutbildade tränare från Spanien med stor erfarenhet av spelarutbildning, bollbehandling och träning kommer närvara på plats för att träna barn och ungdomar. Fotbollsteknik av högsta klass är en del i programmet. På plats medverkar också Lulebo!

Läs mer om Campus de Fútbol på Lira BK:s hemsida.


Galleri Systers konstutställning

Datum/tid: 30 juni - 8 juli
Plats: Galleri Syster, Sandviksgatan 18A 

Under sju dagar arrangerar Galleri Lillasyster en konstutställning på Sandviksgatan 18A i Luleå. Konstutställningen består i huvudsak av teckningar och målningar. Lättare tilltugg serveras. Lulebo finns på plats under vernissaget fredag 30 juni – du är också varmt välkommen!

Läs mer om utställningen på Galleri Systers hemsida.


Dansbussen - tillsammans med Exiled dance crew & Luleå Kulturskola

Datum: Hertsön 10-11 juli, Örnäset 12-13 juli, Tuna 17-18 juli, Porsön 19-20 juli, Råneå 24-25 juli*, Centrum 28-29 juli. Tid: klockan 12-15.

*OBS! I Råneå är tiden klockan 16-19, 24-25 juli. Vi ses vid Råneskolan!

Under juli månad kommer Exiled dance crew bjuda på ”streetshows”, hålla dansworkshops och ha ett öppet dansgolv ute i olika bostadsområden i Luleå. De kommer även att hålla workshops i beatbox, akrobatik och parkour. En dansbuss stannar till på Hertsön, Örnäset, Tuna, Porsön, Råneå och i centrala Luleå. Dansbussen drivs av Luleå Kulturskola tillsammans med Exiled dance crew.

Lulebo finns på plats under uppvisningarna på Örnäset, Porsön, Råneå och i centrala Luleå. Vi ses i ditt bostadsområde!

Se hela programmet på Luleå Kulturskolas webbplats.


Kultur utan gränser - Brännboll & Vattenkul på Gültzaudden

Datum och tid: Fredag 11 augusti klockan 11-15Plats: Gültzauudden i Luleå.

Lulebo medverkar under Kultur utan gränsers evenemang BRÄNNBOLL & VATTENKUL PÅ GÜLTZAUUDDEN. Det bjuds på en händelserik dag full med roliga aktiviteter som vattenballonger, brännboll, ansiktsmålning, popcorn, mat och dryck. En kostnadsfri dag – varmt välkommen!
Läs mer om Kultur utan gränser på deras webbplats. 


Hertsödagen

Datum: 12 augusti
Plats: Hertsö IP

Lördag den 12 augusti arrangeras Hertsödagen på Hertsö IP. Loppisar, musikuppträdanden, fotbollsturneringar och prisutdelningar är en del av vad årets program erbjuder. Årets Hertsöbo och årets kompis presenteras - vi ses!

En heldag fylld med trevliga aktiviteter som passar alla - varmt välkommen!

Läs mer om Hertsödagen webbplats.


BC Luleå Basketball Camp och BC Luleå Elit Camp 2017 

Datum: 8-10 & 14-17 augusti
Plats: Luleå Energi Arena

8-10 och 14-17 augusti är det dags för det årligen återkommande basketlägret ”Basketball Camp” i Luleå Energi Arena. Guldcoacharna Peter Öqvist och Håkan Larsson kommer vara på plats och leda träningarna. Även spelare från BC Luleå, Basketgymnasiet och Luleå Basket medverkar. Det blir dagar fyllda med olika basketaktiviteter, men framför allt Luleåhjältar som delar dagarna med ungdomarna. På plats finns också representant från Lulebo!

Läs mer om BC Luleå Camp på deras webbplats.


Musikens Makt - besök Lulebotältet!

Datum: 18-19 augusti
Plats: Gültzaudden i Luleå

I åtta år har musikfestivalen Musikens Makt arrangerats på Gültzauudden i Luleå och fredag-lördag 18-19 augusti är det dags igen. Årets festival bjuder på artister som: TjuvjaktSkottTigerbukten och många fler! Musikens Makt passar såväl barnfamiljer, ungdomar och vuxna.

Besök vårt mysiga Lulebotält och medverka i en tipstävling med fina priser i potten, barnen kan måla sitt drömhus, och vi erbjuder laddning av mobila enheter - varmt välkommen!

Läs mer om Musikens Makt på deras webbplats.